GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Ventilatiekanaal reinigen Hoogezand

Wij reinigen uw ventilatiekanaal!

Ventilatiekanaal reinigen Hoogezand

Ventilatiekanaal reinigen Hoogezand? Ventilatiekanalen voeren vuile lucht af en kunnen ook schone lucht aanvoeren. Het is daarom een belangrijk onderdeel van uw ventilatiesysteem.

Om te voorkomen dat stof, bacteriën, schimmels en ander vuil zich ophopen in het ventilatiekanaal is het belangrijk om het ventilatiekanaal regelmatig te reinigen. Zo hebben de bacteriën en schimmels geen kans om zich te verspreiden door uw huis.

Wij raden u aan om de kanalen van uw ventilatiesysteem één keer per 3-4 jaar te laten controleren door een ervaren vakman. De monteurs van Schoorsteenveger Hoogezand helpen u graag.

Wilt u onze hulp inschakelen voor ventilatiekanaal reinigen Hoogezand? Neem dan gerust contact op voor een afspraak met Schoorsteenveger Hoogezand op 0598 203 639.

Luchtkanalen reinigen

De luchtkanalen transporteren lucht in en/of uit uw huis. Het worden ook wel ventilatiekanalen genoemd en zijn een belangrijk onderdeel van het ventilatiesysteem. Het is daarom van belang om de luchtkanalen periodiek te reinigen.

Een vervuild luchtkanaal kan zorgen voor gezondheidsproblemen zoals:

 • hoofdpijn
 • benauwdheid
 • (chronische) verkoudheid
 • geïrriteerde ogen
 • keelpijn / hoesten
 • slaapproblemen

Een schoon luchtkanaal verbetert de luchtkwaliteit in huis aanzienlijk en is vele malen hygiënischer dan een vervuild ventilatiekanaal. De luchtdoorstroom in het kanaal functioneert door een reiniging weer optimaal en doordat het systeem minder hard hoeft te werken (en dus minder energie verbruikt) kunt u ook besparen op uw energiekosten.

Het moge duidelijk zijn dat een schoon luchtkanaal erg belangrijk is en veel voordelen biedt. Wilt u onze hulp inschakelen om uw luchtkanaal te reinigen? Maak dan een afspraak via 0598 203 639.

Reinigen luchtkanalen

Het reinigen van de luchtkanalen is belangrijk om uw ventilatiesysteem in optimale conditie te houden. Daarom raden wij u aan om periodiek een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Tijdens een onderhoudsbeurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 1. Inspectie
  het inspecteren van het ventilatiesysteem en de luchtkanalen. Dit doen wij door met het blote oog te kijken naar de staat van de mechanische ventilatiebox, de afzuigventielen en de ventilatiekanalen.
 2. Reiniging
  met een roterende borstel maken we al het vuil los van de wanden. Vervolgens wordt het vuil weggezogen met een krachtige machine.
 3. Terugplaatsen en afstellen
  de ventielen en roosters worden weer teruggeplaatst en daarnaast zorgen wij ervoor dat uw systeem weer perfect staat afgesteld. Zo weet u zeker dat uw ventilatiesysteem weer optimaal werkt.

Wilt u uw ventilatiesysteem laten reinigen door een monteur van Schoorsteenveger Hoogezand? Neem dan gerust contact op via 0598 203 639.

Reinigen ventilatiekanalen

Het reinigen van de ventilatiekanalen kunt u het best laten doen door een ervaren vakman. Een ventilatiesysteem wordt in de fabriek gebalanceerd. Wanneer de reiniging niet goed wordt uitgevoerd kan het zijn dat de balans verstoord wordt en het systeem daardoor lawaai gaat maken. Daarnaast is er meer sprake van slijtage.

Indien u toch zelf uw ventilatiesysteem wilt reinigen is het belangrijk dat u weet dat het systeem bestaat uit drie onderdelen: de ventilatie-box, de afzuigventielen (afzuigpunten) en de ventilatiekanalen.

Om u een handje op weg te helpen hebben de monteurs van Schoorsteenveger Hoogezand een werkwijze beschreven hoe u het best te werk kunt gaan. Dit kunt u hieronder lezen onder het kopje ‘zelf ventilatie schoonmaken’.

Wilt u uw ventilatiekanaal liever laten reinigen door Schoorsteenveger Hoogezand? Maak dan gerust een afspraak via 0598 203 639. Wij helpen u graag!

Zelf ventilatie schoonmaken

De monteurs van Schoorsteenveger Hoogezand hebben voor u een werkwijze uitgewerkt waarmee u zelf de ventilatie kunt schoonmaken.

Stap 1: zorg ervoor dat het ventilatiesysteem uit staat. Haal eventueel de stroom eraf.

Stap 2: open de ventilatiebox door de deksel eraf te halen en verwijder al het loszittend vuil met een stofzuiger. Vuil dat vastgeplakt zit aan de wanden kunt u voorzichtig eraf halen met een platte schroevendraaier. Maak de ventilatiebox goed schoon met een vochtige doek en sluit de deksel van de ventilatiebox weer als alles goed droog is.

Stap 3: nu de ventilatiebox schoon is kunt u beginnen met het reinigen van de ventielen. Dit zijn de afzuigpunten die u kunt zien in uw woning. Deze zijn meestal eenvoudig los te draaien uit de behuizing. Let op: het is belangrijk dat de ventielen na het schoonmaken weer hetzelfde terug worden geplaatst. Dit heeft met de afstelling te maken. Wij raden u daarom aan om met een stift te markeren hoe het ventiel erin gedraaid zat. Na het schoonmaken kunt u de ventielen weer vastdraaien in de behuizing.

Stap 4: Haal indien mogelijk de kap van het ventilatierooster. Dit kunt u doen door te draaien of voorzichtig te trekken (kliksysteem). Verwijder vervolgens al het stof en vuil met een stofzuiger. Maak de kap en het rooster schoon met een vochtige doek en draai/klik de kap weer vast op het rooster.

Stap 5: Indien u een ventilatiesysteem met warmteterugwinning heeft dient u ook de filters te reinigen of te vervangen. WTW-systemen zijn voorzien van filters die eenmaal te reinigen zijn. De volgende keer dient u de filters te vervangen. Wij raden u aan om de filters minimaal twee keer per jaar te reinigen en of te vervangen.

Stap 6: Tot slot kunt u de luchtkanalen reinigen door met een stofzuiger het kanaal in te gaan. Wees hierbij wel voorzichtig en haal de stofzuiger terug op het moment dat u niet verder kunt.

Stap 7: Uw volledige ventilatiesysteem moet nu schoon zijn. U kunt de ventilatie weer aanzetten en testen of het systeem weer naar behoren werkt.

Is het u niet gelukt om zelf het ventilatiesysteem schoon te maken? Of maakt uw systeem nu meer geluid dan voor het schoonmaken? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Schoorsteenveger Hoogezand helpt u graag. Neem gerust contact op via 0598 203 639.

Ventilatie reinigen

Om het ventilatiesysteem weer als vanouds te laten werken is het van belang dat naast de kanalen, ook de ventilatoren en eventueel ook de WTW-unit grondig gereinigd wordt. Alleen uw ventilatiekanalen reinigen is vaak niet voldoende om het ventilatiesysteem weer optimaal te laten functioneren.
Indien u ook luchtfilters heeft is het belangrijk om deze goed schoon te houden met een stofzuiger en tijdig te vervangen. Deze filters blokkeren schadelijke deeltjes en zijn daarom belangrijk voor de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom van belang om de filters met regelmaat te controleren en/of te vervangen. Dit is helemaal het geval voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen (bijvoorbeeld hooikoorts, astma, bronchitis).

Om ervoor te zorgen dat het ventilatiesysteem optimaal functioneert moet het volledige systeem eens in de vier jaar gereinigd worden. Wilt u een reiniging laten uitvoeren? Maak dan een afspraak met Schoorsteenveger Hoogezand op 0598 203 639.

Ventilator reinigen

Om te zorgen dat het ventilatiesysteem goed functioneert is het belangrijk om ook de ventilator te reinigen. Indien u dit zelf wilt doen moet u opletten dat u de ventilator niet beschadigd. Dit kan voor onbalans zorgen waardoor het systeem lawaai gaat maken.

Het is daarom verstandig om de ventilator te laten reinigen door een ervaren vakman. Het is aan te raden om alle ventilatoren, afzuigventielen, de ventilatie-unit en andere onderdelen op hetzelfde moment te laten reinigen.

Vooral voor het toilet of de badkamer is het belangrijk dat het ventilatiesysteem goed functioneert. Dit zijn vaak vochtige ruimtes waar ook schimmels zich graag vermenigvuldigen. Daarnaast zijn schoonmaakmiddelen vaak chemische goedjes. Dan is het ook belangrijk dat de lucht van deze middelen goed afgezogen wordt.

Wilt u de hulp van onze monteur inschakelen om uw ventilator te reinigen? Neem dan contact op voor een afspraak op 0598 203 639.

Ventilator schoonmaken

Een ventilator wordt vooral gebruikt in de keuken, toilet of badkamer om de vuile en vochtige lucht af te voeren. Het is daarom een belangrijk onderdeel dat regelmatig schoongemaakt moet worden om optimaal te functioneren.

Om een ventilator goed schoon te maken is het nodig om de ventilator los te halen uit het plafond of de muur. Enkel een doekje eroverheen halen is vaak niet genoeg om de ventilator echt goed schoon te krijgen.

Indien u dit zelf wilt proberen is het aan te raden om eerst de stroom eraf te halen. Vervolgens kunt u de ventilator demonteren voor het schoonmaken. Hierbij kunt u het loszittende vuil afnemen met een doek of eventueel een schuurspons voor het vastzittende vuil.

Het is van belang om voorzichtig te werk te gaan. Ventilatoren worden in de fabriek nauwkeurig afgesteld. Wanneer u de ventilator beschadigd of de afstelling aanpast, kan het zijn dat uw ventilatiesysteem niet meer goed werkt of lawaai gaat maken.

Wilt u uw ventilator laten schoonmaken door onze ervaren monteur? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hoogezand via 0598 203 639. Onze monteurs helpen u graag!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Hoogezand? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hoogezand.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hoogezand.

Werkwijze Schoorsteenveger Hoogezand

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hoogezand via 0598 203 639. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Hoogezand op 0598 203 639.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Hoogezand via 0598 203 639.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hoogezand via 0598 203 639.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Hoogezand

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Hoogezand heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Hoogezand

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Hoogezand

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Hoogezand nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Hoogezand

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Hoogezand mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Hoogezand

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button