GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Veel mensen hebben vragen over hun schoorsteen en rookkanaal. Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet!

Hopelijk hebben wij uw vragen hiermee beantwoord. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, Neem dan gerust contact op via 0598 203 639. Schoorsteenveger Hoogezand helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Het wordt sterk aangeraden uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Er zijn drie redenen waarom dit zo is.

De eerste reden waarom u uw schoorsteen moet reinigen is voor de veiligheid. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Naast het feit dat een schone schoorsteen veiliger is, is het ook beter voor het milieu. Het schoonmaken van een schoorsteen zorgt voor minder uitstoot van fijnstof en schadelijke roetdeeltjes. Dat is beter voor zowel uw gezondheid als het milieu.

De laatste reden is dat u geld bespaart op uw energierekening. Een schoongeveegde schoorsteen werkt efficiënter en verbruikt daarom minder brandstof.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Om met zekerheid en een veilig gevoel te genieten van uw haard, raden wij u aan om uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Maar eens in de hoeveel tijd is schoorsteenvegen nodig?

Hoe vaak u uw schoorsteen moet laten vegen, is afhankelijk van hoe vaak u de schoorsteen gebruikt. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Wanneer u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hoogezand via 0598 203 639.

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak.

Wij raden u aan uw schoorsteen te laten vegen in de zomermaanden. Het is nu veel rustiger, dus wij kunnen in de meeste gevallen komen wanneer het u uitkomt!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

Het is belangrijk om veilig en bewust te stoken; denk goed na over wat u doet. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.

 

Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Dat is mogelijk. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

 Daarnaast checken wij tijdens een inspectie of het nodig is om uw schoorsteen te laten vegen.

Wilt u dat Schoorsteenveger Hoogezand een schoorsteen inspectie bij u uitvoert? Neem dan direct contact op via 0598 203 639.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?

Dat hangt af van het toestel waarmee u stookt. Bij toestellen op hout of andere vaste brandstoffen komen relatief gezien meer afvalstoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel.

Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?

Wanneer u uw schoorsteen regelmatig laat vegen, is de kans op brand in uw schoorsteen heel erg klein. Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger.

Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Hoogezand via 0598 203 639.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is inderdaad mogelijk. Echter heeft u op dat moment niet de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is. Wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger is deze kans zeer aannemelijk.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?

Zwarte rook uit de schoorsteen is vaak geen goed teken. Dit is namelijk een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces.

Veelal zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer, ongeschikt brandstof of wanneer er op een verkeerde temperatuur wordt gestookt. 

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?

Ja, in veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wanneer u uw schoorsteen door ons laat vegen, kunt u altijd een bewijs van vegen ontvangen.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hoogezand via 0598 203 639.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?

Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Het is namelijk verboden om een vogel te storen tijdens het broeden. Om deze reden moet er in het geval van een vogelnest goed gekeken worden of de vogel nog gebruik maakt van het nest.

Pas wanneer het broedseizoen is afgelopen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Hoogezand

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Hoogezand? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hoogezand.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hoogezand.

Tarieven Schoorsteenvegen Hoogezand

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Hoogezand heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Hoogezand

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Hoogezand

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Hoogezand nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Hoogezand

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Hoogezand mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Hoogezand

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button